Kruiden, noten en paddenstoelen uit het bos. Bijzondere producten van lokale leveranciers, verrassende ingrediënten van moestuinen uit de buurt en gerechten van producten waarvan je niet eens wist dat ze eetbaar zijn. Dat (en meer) kun je bij Héron ontdekken. Dit zijn de mensen die dat mogelijk maken…


Een nieuwe vogel in de bediening?
Weet jij wel raad met het serveren van (én onze gasten enthousiast maken voor) spannende gerechten en vin nature? Wij hebben plek voor een slimme vogel die kennis heeft van the basics als het gaat om werken in een restaurant. Aandacht voor sfeer (maken) en smaken (combineren) is wat jij het allerliefst doet. Ook ben je een teamspeler met oog voor je werk, gasten én collega’s. Wil je komen babbelen? Stuur een mail: info@heronrestaurant.nl. Of bel: 06 450 499 21. Vraag naar Victor of Joyce.


Joyce Bielderman & Victor Stukker
Zonder Victor geen Héron. Hij is de geestesvader van het restaurant. Maar ook degene met veel kennis van wildplukken, wijn en gerechten die gemaakt zijn met én van producten waarvan je misschien niet eens wist dat ze eetbaar zijn. Joyce is het culinaire geweten van Victor. Ze is altijd op zoek naar bijzondere (eet)plekken. En voorheen schreef ze daarover voor diverse media. Voor Héron bakt Joyce trouwens ook het (soda)brood en mixt alle non-alcoholische bijpassende dranken.


Koen Hoonhorst
Het oog wil natuurlijk ook wat… En met de gerechten van Koen, onze chef, zit je dan helemaal goed. Die zijn namelijk niet alleen onwijs lekker, maar zien er ook nog eens fantastisch uit. Hij tekent ze namelijk uit (letterlijk) wanneer hij ze bedenkt! Koen put veel inspiratie uit de Nordic cuisine en vindt fermenteren onwijs interessant. Hij verslindt er podcasts en boeken over. En oh ja – je ziet het niet aan hem – maar Koen is een echte zoetekauw! Grote kans dus dat het dessert op onze kaart van zijn hand is.


Taco Koek
Taco gaat graag op zoek naar de geschiedenis achter gerechten van over de hele wereld. Dus niet alleen Oudhollandse recepten vindt hij interessant… Hij heeft ook een fascinatie voor (de keuken van) Japan. Dit levert bij Héron interessante miso’s op. Want natuurlijk werken we niet met rijst… Onze miso’s (en trouwens ook onze koji’s en tempeh) zijn gemaakt met ingrediënten van dichtbij. Van witte bonen uit Odijk bijvoorbeeld. Zo maakt Taco gerechten met een sterke smaak én een sterk verhaal.


Ferdi Konyali
De muzikale Ferdi stond al eerder de keuken van groenterestaurant KookaBarra te rocken. Maar hij heeft zich nu bij de keukenbrigade van Héron gevoegd. Ferdi heeft veel ervaring als het gaat om verspillingsvrij koken. Het zit helemaal in zijn DNA. Je zult  Ferdi dan ook nooit iets weg zien gooien. Het liefst kookt Ferdi trouwens met alleen maar groente, en… chopsticks. Niet zo gek als je weet dat hij veel van zijn inspiratie uit de Szechuan-keuken haalt. En hij ook nog eens een aardig potje kan drummen!


Annamijn Beijeman
Deze slimme dame is een bezig bij(emanne)tje. Annamijn studeert Psychologie, werkt bij Héron en maakt – samen met haar zus en vader – bier! Met de smaak van Annamijn zit het dus wel snor. Die zet ze trouwens niet alleen in voor dat gerstenat… Ook voor de wijnen en gerechten van Héron zet Annamijn al haar kennis in. En proeft ze waar ze maar kan ook buiten de deur wat de pot schaft. Want inspiratie vindt ze graag op diverse andere (eet- en drink)plekken.


Zaza van de Koppel
Deze prachtige krullenbol is ook al zo’n bolleboos: ze studeerde Rechtsgeleerdheid en spreekt een behoorlijk mondje Frans. Een (handig) overblijfsel van de tijd dat Zaza in Parijs woonde… Ook organiseert ze lezingen over duurzaamheid. Zaza brengt dus flink wat kennis ter tafel. Dat moge duidelijk zijn! Maar wist je ook dat ze ontzettend creatief is? Zo tekent Zaza elke verjaardag een leuke kaart voor haar collega. Misschien kun je haar ook wel strikken voor een mooie prent van jouw lievelingsdier…


Marlous van den Engel
Ze is onze vaste niet vaste kracht, een vrije vogel die we altijd kunnen vragen of ze ons bij kan staan gedurende hectische tijden. En dat doen we graag! Marlous is namelijk een wandelende wijnencyclopedie. Daarnaast kan ze je alles vertellen over thee en kaas. Geen wonder, ze volgde een opleiding bij Neerlands kaasgoeroe Betty Koster. Als Marlous tijd over heeft, geeft ze de kennis die ze heeft opgedaan bij de Design Academy vorm in haar eigen bedrijf Memurale. Een bezige bij dus.


Willem van Engelenburg
Hoor je vanuit de keuken boven iemand zingen, dan is dat Willem! Hij is onze afwasser en DJ in één. Willem draait zijn hand niet om voor stapels vieze vaat en schoonmaakwerk (ook van pied de cochon). Als er maar rap bij gedraaid mag worden. Tegen de tijd dat we weer gasten mogen ontvangen en de muziek zachter gezet moet worden, zal dat wel even wennen zijn. Voor Willem en voor ons. Gelukkig interesseert dit afwaswonder zich ook voor geschiedenis… dan kan hij zich daar op storten.


Tijn de Laat
Als kind droomde hij er altijd al van in een restaurant te werken en op zijn 14e begon hij in de keuken bij Héron. Met zijn inmiddels 18 jaar is Tijn nog steeds de jongste van ons team. Maar nog steeds komt hij elke week een paar uur zijn mad hak- en snij skills bij ons vertonen. Alle groente, fruit, noten, kruiden die we op zijn werkbank leggen, komen daar in kleine stukjes weer vanaf…  Tijn chopt ze allemaal fijn! Enorm handig, want zo kunnen we grote hoeveelheden ingrediënten conserveren.


Josse Haarhuis
De meest duurzame varkensboer van Nederland worden. Dat is nog altijd de droom van Josse. Ook wil hij mensen weer in contact brengen met lokale vleeshouderij. Want bewustwording staat bovenaan voor deze ambitieuze varkensboer die met zijn ‘Pig Me‘ een nieuwe weg inslaat. Inmiddels heeft hij de handen ineen geslagen met Stan Gloudemans en runnen ze samen Buitengewone Varkens. Hun varkens staan lekker buiten. Je vindt ze onder meer bij Slot Zuylestein in Leersum.


Kwekerij A8
Op de Achterweg (je kunt gokken welk nummer) in Langbroek vind je het bedrijf van Willem en Titia ‘t Hooft. Zij telen op 1,5 hectare volle grond en in een koude kas biologisch-dynamische groenten, kruiden, zaden en bloemen. Ook kweken ze plantgoed op voor andere tuinbouwbedrijven en veredelen ze allerlei soorten zaadjes. Hun streven is het veredelen van robuuste, en smaakvolle rassen die betrouwbaar zijn voor biologische tuinders.


Jan_BarbaraDe Goede Vissers
Jan en Barbara Geertsema vissen op de Waddenzee en de Noordzeestranden van de eilanden. Ze kiezen bewust voor een methode waarbij met de hand netten worden uitgezet en binnengehaald. Kleine opbrengst van hoge kwaliteit is het resultaat. Want goede vis gaat vooral over hoe, waar en wanneer je deze vangt.


YanFlorijn
Al lang voordat ze het geweldige VI.NO.SO Wine Fair bedachten (hopelijk pakken ze dat straks weer op!), kwamen we in contact met de natuurwijnen van Yannick en Floor. Deze integere wijnleveranciers zijn altijd bezig met smaak. Dat proef je terug in hun assortiment aan bijzondere natuurwijnen. Yannick en Floor onderscheiden zich trouwens vooral met hun collectie Italiaanse oranje wijnen (je weet wel, die witte wijn die als een rode wijn wordt gemaakt: met schilfermentatie). Die is uitzonderlijk!


moestuinMoestuin Maarschalkerweerd
Vlak naast de Kampong-hockeyvelden en FC Urecht-voetbalvelden vind je De Moestuin, een biologische tuinderij met lunchcafé en winkel. Er worden meer dan 60 verschillende soorten groenten geteeld op ongeveer 2,5 hectare grond. Maar er is ook een bijenstal, een kinderboerderij (geitjes en konijnen vind je hier) en een kippenren. Wist je trouwens dat de Moestuin een sociale onderneming is? Zo helpen ze mensen die re-integreren of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.


Barbara-Ernst_wijnWijnen van ’t Fort
Slowfooders Ernst en Barbara Hart importeren voor hun Wijnen van ’t Fort bijzondere (bij voorkeur) biologisch geproduceerde wijnen van kleine wijnboeren uit Italië, Frankrijk en Spanje. Deze wijnen hebben een eigen karakter. En een verhaal! Wat overigens ook geldt voor Ernst en Barbara… Hij is enorm actief in de politiek en zij niet alleen in de wereld van de wijn, maar ook die van kaas!


WineStories
Odile en Riccardo zijn – naast wijninkopers – inmiddels ook restauranthouders. Hij kookte voorheen bij Bar Centraal in Amsterdam, maar verhuisde zijn kookkunsten naar hun eigen Otto Volante (op de Overtoom in Amsterdam). Dit is het restaurant wat Odile en Ricky samen runnen. Deze twee snappen dus als geen ander wat hun Winestories-(natuur)wijnen met gerechten kunnen doen… Zelf zeggen ze dat hun leven draait om twee dingen: wijn en eten. Laten wij dat nu eens helemaal met ze gemeen hebben!


Molen Rijn en Lek
Deze molen uit 1659 is als enige in Nederland gebouwd op een stadspoort. Ga je het trappetje op dan zie je vanaf het plateau de splitsing tussen de Rijn en De Lek. Misschien wel het allermooiste uitzicht in Nederland…  De molen in Wijk bij Duurstede wordt tot op de dag van vandaag door vrijwillige molenaars die bij ‘Het Gilde voor Vrijwillig Molenaars’ een opleiding hebben gedaan. Er zijn ook een paar leerlingen. Goed nieuws voor de toekomst dus…


Vleck Wijnen (Utrecht)
Na een tijdje met traditionele wijnen te hebben gewerkt (en champagne!), heeft Arjen Miedema zichzelf de wereld van de ‘vin nature’ helemaal eigen gemaakt. Onder meer bij en met Michiel ter Heide, de Amsterdamse oprichter van Vleck Wijnen. In 2014 opende Arjen Vleck Utrecht, recht tegenover het Griftpark. Dé plek waar inmiddels bijna alle natuurwijn-lovers in Utrecht en omstreken hun hart ophalen. En terecht! Vleck Utrecht heeft een stabiel assortiment met een eigen signatuur.


kaasmakerij-huig-van-de-graafHuig van de Graaf
Huig van de Graaf is een zelfstandige kaasmaker uit Doorn. De basis ingrediënten van zijn kaas komen van lokale boerenbedrijven. Van zo dichtbij mogelijk dus. Huig haalt die melk zelf op met zijn eigen melkbus. Maar liefst 1000 liter past erin! Hiermee experimenteert Huig graag. Zo produceert hij naast de bekende Goudse kaas bijvoorbeeld ook geitenkaas, blauwschimmel kaas en feta. Ook levert Huig ons met regelmaat wrongel en wei. Daar experimenteren wij dan weer mee!


Kaasmakerij Köning
Boerderij Köning (gelegen in de buurt van Zevenaar in de Liemers) is een familiebedrijf. Sinds half december 2014 hebben ze een eigen kleine kaasmakerij, waar Christine een deel van de eigen melk verwerkt tot bijzonder kaasjes. Prijswinnende kaasjes zelfs! Onze favoriet is – al sinds we onze deuren openden – de Witte van Köning, een rauwmelkse kaas met een frisse, maar toch heel krachtige smaak.


The Village Coffee & Music
Al vanaf het eerste Héron-uur werken we samen met The Village (je kent vast hun winkel in de Voorstraat wel). En ook vanaf dat eerste uur hebben we specifiek gekozen voor het serveren van een milde koffie. Filter dus! Angelo en Lennaert, de founding fathers van The Village, leveren dat ook. Iedere week een verse, eigengebrande batch.