Joyce & Victor
Zonder Victor geen Héron. Hij is de geestesvader van het restaurant. Maar ook degene met veel kennis van wildplukken, wijn en gerechten die gemaakt zijn met én van producten waarvan je misschien niet eens wist dat ze eetbaar zijn. Joyce is het culinaire geweten. Ze is altijd op zoek naar bijzondere (eet)plekken. En voorheen schreef ze daarover voor diverse media. Voor Héron bakt Joyce trouwens ook het (soda)brood en mixt alle non-alcoholische bijpassende dranken.

Vasco
Vasco is geboren in Portugal, maar er is niemand bij Héron die een Hollandsere fiets rijdt dan deze chef. Op zijn omafiets zit geen kettingkast, de voor- en achterlamp werken niet en (natuurlijk) kun je zijn rammelkast van verre horen aankomen. En daar houdt zijn liefde voor Nederlandse dingen niet op… Want juist bij Héron kan Vasco los op de lokale ingrediënten, kruiden, noten en paddenstoelen die we zelf plukken en de seizoenen waarin we moeten meebewegen. Een uitdaging die hem past!


Josephien
Na het afronden van de Cas Spijkers Academie heeft Josephien niet stilgezeten. Integendeel! Niet alleen heeft ze bij restaurants als Choux en Mos de kneepjes van het vak geleerd. Aan haar tijd bij De Treeswijkhoeve ** heeft ze niet alleen een bak aan kennis maar ook een lief overgehouden. Maar zelfs dat was nog niet genoeg… Er moest ook nog es even lekker wat wijnkennis bij. Goed voor Josephien. En voor ons, want dat maakt dat ‘onze chef’ van bijna alle markten thuis is!


Rover 
Meer bezig zijn met duurzaam werken in de keuken en leren wie de mensen zijn achter die lokale producten en ingrediënten. Wie is die boer? En hoe werkt oogsten in een Voedselbos? Dat was Rover’s wens toen hij bij Héron startte. En ondertussen is deze boy er helemaal ingedoken. Met (meestal) De Jeugd van Tegenwoordig als zijn theme music ploegt hij zich door de mise en place en de drukke avonden in de keuken. Altijd met goede zin, want Rover is niet chagrijnig te krijgen.


Camille 
Stiekem was ze al bij ons wezen eten. En in haar berichtje om te solliciteren scheef Camille dat ze hoopte dat wij net zo enthousiast konden zijn over haar als zij over ons. Nou… zeker weten! Camille beschikt over een Brabantse gastvrije gezelligheid en weet wat teamwork betekent. Ze laat 1 plus 1, 3 zijn. In haar vrije tijd is ze bezig met zelf koken, nieuwe smaken ontdekken, uit eten, drinken en sinds kort ook… wildplukken. Je kan haar dus zomaar in een (Voedsel)bos tegenkomen!


Laura
Ze zou eigenlijk al veel eerder bij ons aan de slag gaan in de bediening… maar Laura kreeg de kans een tijdje in Rotterdam te wonen. Daar besloot ze bij Restaurant Rotonde aan de slag te gaan. Een perfecte keuze. Want 2 van de 3 eigenaren daar zijn ooit zelf Heron-teamleden geweest. Laura snapt dus precies welk bloed er door onze aderen stroomt. En wat wij belangrijk vinden als het gaat om gastvrijheid. We hopen dat ze niet snel weer naar Rotterdam verhuist…


Patrick  
Als je wat vaker in Utrecht uit eten (of drinken) gaat, dan ken je Patrick ongetwijfeld. Jarenlang was hij een vast gezicht in het team van De Vingerhoed – een echte Utregse klassieker – en later de man die alles op de vloer organiseerde bij De Keuken van Gastmaal. Een gastheer met onwijs veel kennis en ervaring dus! En verstand van eten en drinken. Patrick’s droom is om ooit een eigen restaurant te starten. En wie weet… duurt dat niet lang meer!


Yvette 
Als je haar niet bij ons aan het werk ziet, is Yvette over de markt aan het struinen of aan het koken. Ze wil zichzelf eigenlijk geen foodie noemen, maar wij vermoeden dat ze dat stiekem toch wel is. Want alhoewel Yvette werkt als studie-adviseur bij ICM Opleidingen en Trainingen, bleef ook de horeca lonken. Ze koos ervoor om naast ICM te gaan werken in de horeca, zoals ze dat voorheen ook bij BROEI deed. Vandaar dat ze bij ons aanklopte. Hebben wij even geluk!


Marlous  
Ze is onze vaste niet vaste kracht, een vrije vogel die we altijd kunnen vragen of ze ons bij kan staan gedurende hectische tijden. En dat doen we graag! Marlous is namelijk een wandelende wijnencyclopedie. Daarnaast kan ze je alles vertellen over thee en kaas. Geen wonder, ze volgde een opleiding bij Neerlands kaasgoeroe Betty Koster. Als Marlous tijd over heeft, geeft ze de kennis die ze heeft opgedaan bij de Design Academy vorm in haar eigen bedrijf.


Liam 
Deze afwasheld houdt niet alleen van muziek, hij maakt het ook zelf! Wanneer Liam niet bij ons de afwas onder handen neemt, dan rapt en rijmt hij, produceert ‘ie beats en spendeert hij zijn dagen in de studio om daar nummers van te maken.  Terecht ook… kan Liam allemaal gebruiken voor zijn studie aan het Conservatorium. Muziek is namelijk serieuze business. Zijn rhymz worden trouwens ook tijdens het afwassen bedacht. En ten gehore gebracht, luister maar goed!


Julius 
We noemen hem gekscherend Bob Ross, maar heel stiekem denken we dat Bob stik jaloers zou zijn op de prachtige haardos van Julius. En misschien ook op zijn afwaskunsten! Want zelfs dat doet hij prachtig. Als je Julius niet bij ons vindt, is hij druk met zijn studie Filosofie. Of het in- en uit elkaar schroeven van een toetsenbord. Want technisch is hij ook. En muzikaal. Samen met Liam maakt Julius namelijk beats. Wie weet ontstaat er wel een band in onze spoelkeuken…


Maarten
We kennen geen tiener die zoveel bijbaantjes heeft als Maarten. Hij repareert fietsen bij de fietsenmaker, brandt noten bij de Notenfabriek en komt alle borden en bestek schoonmaken bij ons in de afwas! En tussendoor? Dan rijdt hij het liefst zoveel mogelijk kilometers op zijn zelf bij elkaar gespaarde scooter. Nog heel even en hij werkt een zich eigen woning bij elkaar. Dat zou goed uitkomen, want Maarten wil uiteindelijk iets met economie gaan doen.


Leveranciers
Kruiden, noten en paddenstoelen uit het bos. Bijzondere producten van lokale leveranciers, verrassende ingrediënten van moestuinen uit de buurt en gerechten van producten waarvan je niet eens wist dat ze eetbaar zijn. Dat (en meer) kun je bij Héron ontdekken. Dit zijn de mensen die dat mogelijk maken…


Voedselbos – Haarzuilens
Wetenschappers Maarten en Jan startten in 2015 jaar een ecosysteem op 5 hectare rivierklei. De mannen hebben inmiddels meer dan 200 soorten eetbare gewassen aangeplant. Wij plukken hier bijzondere ingrediënten. Denk aan gewassen die in andere delen van de wereld ook goed gedijen. Chinese mahonie bijvoorbeeld.


Josse Haarhuis
De meest duurzame varkensboer van Nederland worden. Dat is de droom van Josse. Ook wil hij mensen weer in contact brengen met lokale vleeshouderij. Want bewustwording staat bovenaan voor deze ambitieuze varkensboer. Inmiddels werkt Josse samen met Stan Gloudemans en runnen ze samen Buitengewone Varkens. Hun varkens staan lekker buiten. Onder meer bij Slot Zuylestein in Leersum.


Wijnen van ’t Fort
Slowfooders Ernst en Barbara Hart importeren voor hun Wijnen van ’t Fort bijzondere natuurlijke wijnen van kleine wijnboeren uit Italië, Frankrijk en Spanje. Deze wijnen hebben een eigen karakter. En een verhaal! Wat overigens ook geldt voor Ernst en Barbara… Hij is enorm actief in de politiek en zij niet alleen in de wereld van de wijn, maar ook die van kaas!


Tuinderij Eykenstein
In 2006 is Luuk Schouten zijn moestuin gestart op Landgoed Eykenstein. Hier teelt en verkoopt hij allerlei heerlijke groenten die op gecertificeerd biologische wijze zijn geteeld. De druiven- en orchideeënkas van de tuinderij zijn Rijksmonumenten. Luuk heeft ze volop in gebruik en zelfs helemaal laten restaureren. Een prachtige plek waar je trouwens in het weekend ook groentes van de kraam kunt kopen!


De Goede Vissers
Jan en Barbara Geertsema maken deel uit van het collectief De Goede Vissers. Ze vissen vanuit Lauwersoog. Jan en Barbara vangen alleen waar voldoende van zwemt. Ook plukken ze wilde oesters en bijzondere wieren. Je vindt deze vissers vrijdag op de biologische markt op het Vredenburgplein in Utrecht en zaterdag op de Noordermarkt in Amsterdam.


Kaasmakerij Köning
Boerderij Köning (gelegen in de buurt van Zevenaar in de Liemers) is een familiebedrijf. Sinds half december 2014 hebben ze een eigen kleine kaasmakerij, waar Christine een deel van de eigen melk verwerkt tot bijzondere kaasjes. Prijswinnende kaasjes zelfs! Onze favoriet verandert elke keer als we weer een nieuwe proeven. Witschimmel en roodflora’s… Christine weet van alles een prachtige kaas te maken.


Studio Tiny Pieces – Janet Otter
Stiekem is Janet al lang voordat de portretjes op de site verschenen betrokken bij Héron. Voor de touwen die we gespannen hebben als balustrade op de bovenverdieping heeft zij een speciaal plan gemaakt. Een ‘bouwtekening’ als het ware waarmee wij patronen konden maken. Nu ze officieel voor zichzelf aan de slag is, wisten wij natuurlijk meteen wie wij voor toffe illustraties moesten vragen. Helemaal omdat we een liefde voor gerecycled materiaal delen..!


Wij werken ook samen met…
Kwekerij A8, Moestuin Maarschalkerweerd, Het Akkervarken, Molen Rijn en Lek, Vleck Wijnen, (voormalig) buurman Kees, The Village Coffee and Music, Wijnwinkel Amsterdam, Pieksman Wijnen, buurman Rob, Pierre Ache Wijnen, Blauwklaver, plan.b slingers en meer, Oudwijker kaas, Agnes Kruiden, Azumaya, Aspergekwekerij Buijs